Čaje a koření v BIO kvalitě.
Blahodárně působící jemná ovocná směs rakytníku se šípkem a květem bezu černého. Užijte si aromatického rakytníku ve studených zimních měsících, nebo si jej vychutnejte v létě jako ledově vychlazený nápoj.
Jemný a lahodný bylinný čaj pro malé i velké rarášky, kteří si chtějí zahřát svůj červený nos. Posiluje a zahřívá v chladných ročních obdobích. TIP: Malým mlsounům přidejte do tohoto čaje trošku medu nebo javorového sirupu.
Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Snítky rozmarýnu ozdobí pečené kuře i jehněčí maso.
Aromatické ředkvičkové klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem. .
Tato lahodná směs sušené zeleniny a koření bez přídavku kuchyňské soli zvýrazní charakter každého pokrmu. Hodí se k přípravě klasické kuchyně jako jsou omáčky, saláty, dušené pokrmy. Naše tělo potřebuje sůl k přežití, ale ne zdaleka tolik, kolik jí denně zkonzumujeme.
Způsobů přípravy brambor je opravdu mnoho. Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. O změnu a šmrnc se postará Selské koření na brambory s petrželí, saturejkou, rozmarýnem, galgánem, cibulí a špetkou papriky.
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře harmonizuje také se všemi druhy sušeného ovoce.
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, vínu a pivu.
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně.
S proměnou životního stylu přibývá samostatně bydlících jednotlivců, kteří vaří jednu porci a také vytížených pracantů, kteří nemají na dlouhé vaření čas.
E-mail: objednavky@juhas-dp.cz
Telefon: +420 734 319 919(Po - Pá 8-16h)
Obchodní podmínky: zde